Egipat

Letovanje u Egiptu

Egipat je jedna od najpopularnijih destinacija u Africi, poznata po svojim istorijskim lokalitetima, neverovatnoj kulturi i plažama. Letovanje u Egiptu je odličan izbor za sve koji žele da se dive egipatskim piramidama, obilaze drevne hramove i uživaju u toplom moru.

Hurgada i Šarm el Šeik imaju najpopularnije plaže u Egiptu i nude neverovatne uslove za ronjenje, jedrenje na dasci i druge vodene sportove. Obale Crvenog mora su neverovatno bogate koralnim grebenima i egzotičnom morskom faunom, što čini ovo područje idealnim za istraživanje podvodnog sveta.

Egipat je takođe poznat po svojim istorijskim lokalitetima kao što su piramide u Gizi, Luxor i Karnak. Ovi lokaliteti su mesta koja se moraju posetiti jer predstavljaju deo egipatske istorije koji je fascinantan i zapanjujući.

Kairo, prestonica Egipta, nudi posetiocima pogled na moderni egipatski život i neke od najboljih muzeja na svetu, uključujući Egipatski muzej i Muzej Islamske umetnosti.

Egipatska kuhinja je takođe nešto što treba istražiti, a neki od najboljih specijaliteta su humus, falafel i kuskus. Egipat je idealna destinacija za letovanje koja nudi nezaboravna iskustva i raznolike aktivnosti za putnike svih uzrasta.

Pošaljite upit za avio karte

Molimo Vas da popunite i pošaljete potrebne podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.