Tunis

Letovanje u Tunisu

Tunis je jedna od najpopularnijih destinacija u Severnoj Africi, a letovanje u Tunisu može biti sjajan izbor za sve koji žele da spoje sunce, more, kulturu i istoriju.

Sidi Bou Said, grad smešten na litici iznad Sredozemnog mora, poznat je po svojim belim kućama sa plavim vratima i prozorima. Ovaj grad je takođe poznat po svojim malim radnjama, umetničkim galerijama i restoranima sa tradicionalnom tunižanskom kuhinjom.

Plaže u Tunisu su takođe neverovatne, a najpopularnije su u Hammametu i Sousseu. Oba mesta nude kristalno čisto more, beli pesak i neke od najboljih hotela u Tunisu.

Za one koji su zainteresovani za istoriju i kulturu, Tunis nudi nekoliko fascinantnih lokaliteta. Karthago je nekada bio velika feničanska naseobina, a sada je arheološki lokalitet sa brojnim ostacima iz antike. Medina u Tunisu, UNESCO-va Svetska baština, je takođe nešto što treba posetiti, sa svojim uskim ulicama, džamijama i bazarama.

U Tunisu takođe možete uživati u nekim od najboljih arapskih i afričkih specijaliteta kao što su tajin, kuskus i harissa. Tunis je idealna destinacija za letovanje koja nudi mnoštvo zanimljivosti i atrakcija za svakog putnika.

Pošaljite upit za avio karte

Molimo Vas da popunite i pošaljete potrebne podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.