Ohrid

3 noćenja/ 5 dana / autobusom

Ohrid i Ohridsko jezero su svakako najveće i najposećenije turističke atrakcije našeg suseda – Makedonije. Jedno od najvećih i najstarijih prirodnih jezera u Evropi imalo je vremena da oko sebe izgradi dovoljno sadržaja za svačiji ukus. Za njegove prirodne vrednosti znalo se od davnina. Nalazi se na UNESCO – voj listi svetske baštine i po prirodnim i po kulturno – istorijskim spomenicima privlači veliki broj turista tokom cele godine.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 29.12.2023.          BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 23.00h sa parkinga ispred SC „Gale Muškatirović“ na Dorćolu. Noćnavožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.dan 30.12.2023.          OHRID

Po dolasku u Makedoniju, vožnja preko Kumanova za Ohrid. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Razgledanje starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem, crkva Svete Sofije iz XI veka, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295.god. na vrhu starog grada, Rimski teatar, obilazak crkve Sv. Jovana Kanea – jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Obilazak stare čaršije i šoping u auteničnim ohridskim dućanima, poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Večera. Noćenje.

3.dan 31.01.2023.          OHRID – SVETI NAUM I BILJANINI IZVORI (fakultativno)

Doručak. Slobodan dan u Ohridu ili fakultativnopolazak oko 10h na izlet za Sveti Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa iz X veka, najposećenijeg znamenja u regiji Ohrida. Čudesna arhitektura i divan položaj nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U povratku obilazak Biljaninih izvora i pauza za osveženje. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i pripreme za najluđu noć. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u hotelu Holiday M uz bogatu trpezu i veseli makedonski i internacionalni muzički program.  SREĆNA NOVA GODINA!!! Noćenje.

4.dan 01.01.2024.             OHRID – STRUGA / VEVČANI (fakultativno)

Kasni doručak. Slobodan dan za šetnju i individualne aktivnosti u Ohridu. Oko 11h fakultativno polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno – istorijskog grada. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Mogućnost ručka u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u hotel. Repriza Dočeka Nove godine uz večeru u hotelu Holiday M. Noćenje.

5.dan 02.01.2024.              OHRID – SKOPLJE– BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Skoplje. Po dolasku obilazak glavnog gradskog trga u pratnji lokalnog vodiča/kuća Majke Tereze, vrata Makedonije,Trijumfalna kapija, Statua Neznanog junaka  (Statua Aleksandra Makedonskog). Prelazak preko reke Vardar starim kamenim mostom  razgledanje mosta Oko, Arheološkog muzeja, Filharmonije i odlazak do stare čaršije  i stare tvrđave Kale; poseta  crkvi  Svetog Spasa – koja se među pravoslavnim crkvama i manastirima izdvaja po ikonostasu nemerljive umetničke vrednosti i po tome što je većim delom ukopana u zemlju. Slobodno vreme za individualna razgledanja. U kasnim popodnevnim satima polazak za Srbiju. Dolazak u Beograd oko ponoći.

TERMIN PUTOVANJAHOTELUSLUGACENA  ARANŽMANA PROMO CENA  NOVOGODIŠNJA VEČERA
  29.12. 2023 – 02.01.2024.INTERNATIONAL 4*3 HB 260 € 245 €UKLJUČENO
HOLIDAY M 3*3 HB 245 €230 €UKLJUČENO

PROMO CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA

Cena aranžmana za decu  uz dve punoplative osobe:  u hotelu “International“ za dete do 6 godina iznosi 90 eur (na pomoćnom ležaju), za dete od 6 – 12 godina iznosi  160 eur (na pomoćnom ležaju).  U hotelu “Holiday M“ cena aranžmana  za dete do 6 godina iznosi 80 eur (na pomoćnom ležaju), za dete od 6 – 12 godina iznosi  150 eur (na pomoćnom ležaju). Doplata za 1/1 sobu u hotelu “Holiday M“ je 80 eur, doplata za 1/1 sobu u hotelu “International“ je 90 eur  (isključivo na upit).

CENA  ARANŽMANA  OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase, visokopodni ili dabldeker na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • smeštaj na bazi 3 noćenja u odabranom hotelu:  u hotelu  International 4*  u 1/2 / 1/2+1 sobama, usluga na bazi 3 polupansiona, doručak – švedski sto, večera – set meni – posluživanje;
 • ili smeštaj u hotelu “Holiday M“ 3 *  u 1/2 / 1/2+1 sobama, usluga na bazi 3 polupansiona (doručak – švedski sto, večera – set meni – posluživanje);  
 • razgledanje Ohrida i Skoplja autobusom u pratnji vodiča
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja
 • NOVOGODIŠNJA VEČERA 31.12. (uključena u cenu aranžmana), za goste oba hotela se organizuje u hotelu Holiday M i obuhvata svečani novogodišnji program sa novogodišnjom večerom (bogat meni – posluženje) sa neograničenom konzumacijom pića (lokano alkoholno ili bezalkoholno piće) i muzičkim programom. Za REPRIZU  Novogodišnje večere 01.01.2024. u hotelu Holiday M u cenu nije uključena konzumacija pića.

CENA  ARANŽMANA  NE OBUHVATA

 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanje u inostranstvo radi vaše sigurnosti)
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • fakultativne izlete
 • transfer iz ZRENJANINA – doplata 20 € / minimum 4 putnika,  transfer iz NOVOG SADA – doplata 22 € / minimum 4 putnika

FAKULTATIVNI IZLETI

 • SVETI NAUM cena po osobi 10 evra
 • STRUGA / VEVČANI cena po osobi  15 evra, cena za decu do 12 godina je 10 evra.

Minimum za realizaciju  fakultativnih izleta  je 25 osoba. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza, parking,  vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Prilikom rezervacije se plaća 30% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti  po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta. Odloženo plaćanje čekovima građana: 30% prilikom rezervacije ostatak na 3 mesečne rate bez uvećanja. Za rate koje dospevaju posle  puta potrebno je deponovati čekove 10 dana pre putovanja. Putem administrativne zabrane na mesečne rate, poslednja rata u martu 2024.god.

OPIS SMEŠTAJA

Hotel International 4* se nalazi na odličnoj lokaciji, do Ohridskog jezera i centra Ohrida se može stići za oko 10- 15 minuta hoda. Hotel poseduje restoran, kafe bar na terasi, loby bar sa recepcijom, spa centar (tursko kupatilio, sauna, đakuzi, profesionalnu masažu), konferencijsku salu, parking. Sobe su 1/2 ili 1/2 + 1 sa klimom, Wi Fi, Sat TV, mini barom… https://hotelinternational.mk/en_US/

Hotel Holiday M 3* je smešten na obali Ohridskog jezera.  Sa hotelske terase i balkona soba pruža se jedinstven pogled na jezero. U svom sastavu ima restoran, terasu, zajednički salon, vrt i sopstvenu plažu sa ležaljkama za goste hotela. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane, flat-screen TV i frižider.

http://hotelholiday-m.com/?lang=en

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimuma 45 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom grupom.  Program br. 52/23 od 06.11.2023. Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. Kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti  i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO, broj polise 470000057631.

Upit za ponudu

Interesuje Vas ovaj aranžman?
Unesite Vaše podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u roku od 24h

Pošaljite upit za avio karte

Molimo Vas da popunite i pošaljete potrebne podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.