Slovenija

2 noćenja / 5 dana / autobusom

LJUBLJANA – KRANJ – TRST – PIRAN – PORTOROŽ – BLED – BOHINJSKO JEZERO

Program putovanja:

1. dan (petak 29. decembar) Polazak iz Čačka (Roda centar), Lazarevca (Očage), Beograda (Sava centar) i iz Novog Sada (AS „Vojvodina“); polazak je u večernjim satima oko 22h/23h (okvirno vreme polaska se odnosi na polazak iz Beograda). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (subota 30. decembar) LJUBLJANA – KRANJ Dolazak u LJUBLJANU u jutarnjim satima. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje – remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, RotovžGradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most – jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad – srednjovekovni zamak koji kruniše brdo koje se uzdiže iznad istorijskog centra grada… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Ljubljane najkasnije u 14h. Oni koji su se opredelili za opciju smeštaja u centru Ljubljane, smeštaju se u hotel oko 14h. Oni koji su se opredelili za smeštaj u centru Ljubljane nemaju opciju odlaska niti obilaska Kranja. Odlazak do obližnjeg KRANJA. Smeštaj u hotel u centru grada. Odmor. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak u šetnju starim gradom sve do vidikovca iznad kanjona reke Kokre. Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Opciona večera u hotelu. Noćenje.

3. dan (nedelja 31. decembar) TRST – PORTOROŽ – PIRAN    Doručak. Polazak u 08,30h na celodnevni izlet. Odlazak u TRST. Kraći obilazak grada (Ponte Rosso, crkva Sv. Spiridona, trg Ujedinjenja Italije…). Slobodno vreme. Odlazak u lepo slovenačko letovalište PORTOROŽ. Kraća „foto“ pauza (30 minuta) na Promenadi kraj čuvenog hotela „Palace“. Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnju do crkve Sv. Đorđa i rta Madone (Punta). Polazak iz Pirana u 17h. Povratak u hotel oko 19h. Opciona večera u hotelu. Fakultativni odlazak do Ljubljane na DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima grada (22h). Povratak u hotel do 1h iza ponoći. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 1. januar) BOHINJSKO JEZERO – BLED  Kasniji doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme, ili polazak u 11,00h na fakultativni izlet. Odlazak do BOHINJSKOG JEZERA, tačnije do turističkog središta Ribčev Laz. Kraći obilazak i uživanje u panorami Julijskih Alpa… Kraće slobodno vreme. Odlazak do obližnjeg BLEDA. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina“ (krempite). Polazak ka Srbiji oko 18h. Putovanje preko Hrvatske. Noćna vožnja.

5. dan (utorak 2. januar)  Dolazak u jutarnjim/prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

29. 12. 2023 – 02. 01. 2024.
CENA ARANŽMANA PO OSOBI
Hotel “Creina“ 4* Kranj *specijalna cena važi za prijave do 26.11.2023.redovna cena 179 €  specijalna cena 159 €
+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI umesto 80 €  samo 65 €Navedena cena paketa izleta obuhvata: Izlet Trst – Portorož – Piran prema programu, Izlet Bohinjsko i Bledsko jezero prema programu
Cena aranžmana obuhvata: prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)smeštaj u odabranom hotelu na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)obilazak Ljubljane prema programu putovanjausluge profesionalnog turističkog vodičaorganizacione troškove  Cena aranžmana ne obuhvata: sve ostale nepomenute uslugeulaznice za muzeje i druge turističke objekteobavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 1000 din za odrasle osobe ispod 70 god., odnosno 2000 din za osobe starije od 70 god.)doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2€ po osobi i noćenju u Kranju (ukupno 4€ po osobi za oba noćenja)– taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela;Doplata za dve večere u restoranu hotela Creina (dakle moguće samo za one koji su se opredelili za smeštaj u ovom hotelu – 50 € (prijava i plaćanje obavezni u agenciji)Transfer do Ljubljane za Doček nove godine – 15 € (plaćanje isključivo na licu mesta) U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:Izlet Trst – Portorož – Piran prema programu – 40 €Izlet Bohinjsko i Bledsko jezero prema programu – 40 €
DOPLATA ZA POLAZAK IZ ČAČKA: 20 € DOPLATA ZA POLAZAK IZ LAZAREVCA: 15 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2024.
  •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2024.

OPIS HOTELA:

HOTEL „CREINA“ 4****, Kranj www.hotelcreina.si

Hotel se nalazi u strogom centru Kranja, na samo 50 m od ulaza u glavnu pešačku zonu grada. Nedaleko od hotela nalazi se zona sa kafeima, barovima, restoranima, mini marketi… Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, WiFi zonu, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, info pult, sef na recepciji… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje/klima, telefon…

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0251472 (osigurana suma u visini od 100.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

Upit za ponudu

Interesuje Vas ovaj aranžman?
Unesite Vaše podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u roku od 24h

Pošaljite upit za avio karte

Molimo Vas da popunite i pošaljete potrebne podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.